Επιστολές προς τους αρμόδιους στέλνει η ΔΡΩ


Η κίνησή μας εντείνοντας τις προσπάθειές της για ένταξη στα έργα του ΕΣΠΑ της “Διαδρομής φύσης και πολιτισμού νομού Αιτωλοακαρνανίας” απέστειλε επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου και στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κύριο Γεώργιο Σταθάκη. Επίσης στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κύριο Απόστολο Κατσιφάρα, ως τον πλέον αρμόδιο, εφόσον η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα εάν θα εντάξει ή όχι το συγκεκριμένο έργο, άρα αν θα υλοποιηθεί αυτή η αξιόλογη πρόταση.

Στις επιστολές ζητούμε να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στην χρηματοδότηση έργων που θα ενισχύσουν πολιτιστικά και τουριστικά τον νομό, θα βελτιώσουν την εικόνα του, θα κάνουν ελκυστικότερο και γνωστότερο τον πλούτο του. Ως πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας απαιτούμε να γίνει κάτι σημαντικό για τον τόπο μας. Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη για το νομό μας από την πραγματοποίηση αυτού του έργου θα είναι πολλά, και θα καταστεί ο νομός μας προορισμός. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι να βγει η περιοχής μας από την εσωστρέφεια και να δημιουργηθούν ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης. Εξάλλου η πρόταση” Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού του Νομού Αιτ/νιας” καταφέρνει να εμπλέξει, εκτός από τον τουριστικό και πολιτιστικό, και τον αγροτοδιατροφικό τομέα, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών πολλών επαγγελματιών (αγροτών, κτηνοτρόφων, ξενοδόχων, καταστηματαρχών, εστιατόρων κ.λπ.), τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την εισροή χρήματος στην περιοχή από παροχή διάφορων υπηρεσιών (ξενάγησης κ.λπ) .

Υπενθυμίζουμε ότι για την προώθηση του θέματος η κίνησή μας έχει ήδη συναντηθεί με τους δημάρχους Αγρινίου και Ναυπάκτου και αναμένονται συναντήσεις με τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού. Επίσης έχει ζητήσει συνάντηση από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.