Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας


Το Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας, ιδρύθηκε από τον «Παναιτωλοακαρνανικό Σύλλογο Γυναικών» με πρωτοβουλία της προέδρου του Μαίρης Χρυσικοπούλου.

Από το 1981 στεγάζεται προσωρινά σε μισθωμένο κτίριο. Το Μουσείο καλύπτει στο σύνολό του χρονική περίοδο 100 ετών, από την Επανάσταση του 1821 μέχρι το 1920. Τα αντικείμενα προέρχονται κυρίως από την περιοχή του Αγρινίου,  παράλληλα όμως στεγάζει και υλικό από όλη την Ελλάδα.
Τα εκθέματα, περίπου 2.500, καλύπτουν τους τομείς:
Αστικό δωμάτιο, Ιστορικό τμήμα Θρησκευτικό, Νομισματικό, Φιλολογικό, Αγροτική καθημερινή ζωή, Παραδοσιακές καλλιέργειες, το Υφαντό, το Ψωμί, Καραγκιόζης, Θέατρο, Μνήμη Μικράς Ασίας, Λαογραφική Βιβλιοθήκη, Αίθουσα Εκδηλώσεων. Και σε λεπτομέρειες: Φορεσιές, δαντέλες, κεντήματα, υφαντά, ξυλόγλυπτα, φωτογραφίες, έγγραφα, έπιπλα, οικιακά σκεύη, εργαλεία.

Το Μουσείο συνεργάζεται με όλα τα αντίστοιχα Μουσεία και Οργανισμούς της Ελλάδας, οργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, διαλέξεις, μορφωτικές εκδρομές, εκθέσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά κ.λπ.

Διεύθυνση: Κέντρου 20,  Αγρίνιο  Τηλ.: 26410 31021

Δυστυχώς έχει ανασταλεί η λειτουργία του μουσείου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.