Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Μουσική στρωματογραφία”


Κι όταν τα μπαλόνια σηκώθηκαν και ταξίδεψαν προς το φεγγάρι -ναι, έτσι φάνηκε σε όλους όσους ήμασταν εκεί- δημιουργήθηκε η αίσθηση πως η πόλη ολόκληρη θα επαναλάμβανε ότι η μουσική στέκεται πέρα από τον χρόνο, εξελίσσεται μέσα στον χρόνο αλλά το κέντρο της δεν αλλάζει.

Πάντα ο άνθρωπος. Ευχαριστούμε την κ. Μελίνα Χονδρού που μέσα από τα μουσικά παιχνίδια της μας το θύμισε. Τι κι αν κάποτε ακούγαμε μουσική από τα γραμμόφωνα ή σήμερα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο μέλλον από κάτι που δεν μπορούμε να ορίσουμε με σιγουριά.

Κι όταν ο χρόνος παύει να έχει σημασία, αγγίζουμε την ουσία των πραγμάτων.

Έτσι, τουλάχιστον, απάντησαν τα ίδια τα παιδιά όταν ρωτήθηκαν «Τι είναι η μουσική».

Συγκίνηση, χαρά, αγαλλίαση, ειρήνη, ευτυχία, ηρεμία, γαλήνη, χορός, ταξίδι… έγραψαν λοιπόν, πάνω στα μπαλόνια τους και θέλησαν να το δούμε όλοι.

Να δούμε ό,τι, ίσως, ένιωσαν κι αυτά τα ίδια μέσα από τις μουσικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου ο οποίος παραχωρήθηκε από την Εφορία αρχαιοτήτων για να λάβει χώρα η εκδήλωση «Μουσική «στρωματογραφία»» που διοργάνωσε η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτ/νία με την μουσικοπαιδαγωγό Μελίνα Χονδρού, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής.

Η Εφορία αρχαιοτήτων, την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου και για τη σημαντική βοήθεια των υπαλλήλων του Παπαστράτειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αγρινίου (που έδωσε την ευκαιρία να ζωντανέψει το μουσείο της πόλης μας και να μυήσουμε τα παιδιά στις διαφορετικές μορφές έκφρασης μέσα στον χρόνο και στην κοινή ανθρώπινη ανάγκη που κρύβεται πίσω τους), όμως με έγγραφό της, ζήτησε να μην γίνει ανάρτηση και οποιοδήποτε λήψη βίντεο χωρίς την άδεια της Υπηρεσίας. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησης βίντεο από την εκδήλωση!

#EuropeanMusicDay

Φωτογραφίες: Πάνος Καλτσάς

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.