Η συνάντηση της ομάδας για την Πολιτιστική διαδρομή


Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου ενημερωτική συνάντηση για τη στήριξη του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

 Η Διαδρομή αυτή έχει στόχο την οργανική σύνδεση αφενός των διάσπαρτων αρχαιολογικών θεάτρων και αφετέρου των σημαντικότερων σημείων φυσικού κάλλους του Νομού μας, ώστε να αναπτυχθεί και να προσφερθεί στο κοινό μια ενιαία τουριστική, πολιτιστική και φυσιολατρική διαδρομή.

Η  πρόταση αναφέρεται στα αρχαία θέατρα Μακύνειας, Καλυδώνας, Νέας Πλευρώνας, Οινιαδών και Στράτου. Το εγχείρημα θα αφορά την υλοποίηση εργασιών προστασίας και αποκατάστασης των αρχαίων θεάτρων, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε αυτά και τη δημιουργία μικρών θεματικών μουσείων, σχετικών με τον φυσικό πλούτο του Νομού μας.
Η «Διαδρομή» αναμένεται να αποτελέσει ένα ισχυρό ‘εργαλείο’ για την ανάδειξη του πολιτιστικού και φυσικού κεφαλαίου της Αιτωλοακαρνανίας και να δημιουργήσει τη δυνατότητα για μια πρωτότυπη και μοναδική πολιτιστική-τουριστική εμπειρία, μέσα από την προβολή της τοπικής μας ταυτότητας προσδοκώντας επιπλέον να πολλαπλασιάσει τους επισκέπτες του Νομού μας, του οποίου η παρουσία στην τουριστική αγορά είναι πολύ περιορισμένη.
Την παρουσίαση του Προγράμματος μπορείτε να την δείτε στο τέλος του άρθρου. 
Κάποιες από τις εγκεκριμένες (από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) μελέτες αναστήλωσης των αρχαίων θεάτρων υλοποιήθηκαν από το Σωματείο «Διάζωμα», ενώ ο σχεδιασμός της διαδρομής έγινε από τον «Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου».
Στη συνάντηση της αυτή παρουσιάστηκε  η «Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού» από τον συντονιστή του «Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου», κ. Γιάννη Σελιμά, και στη συνέχεια έλαβε χώρα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του «Διαζώματος», κ. Σταύρο Μπένο.
Τέλος, τα μέλη της κίνησης μας αποφάσισαν να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά και κάθε άλλη ουσιωδώς αναπτυξιακή πρόταση που θα βασίζεται στο ιστορικό, πολιτιστικό και φυσικό κεφάλαιο του Νομού μας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.