2020 - Έτος Κωσταντίνου Χατζόπουλου

Η ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία, στο κλείσιμο του Έτους Χατζόπουλου, το οποίο συνέπεσε με την πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ήθελε να εκφράσει τη χαρά και την ικανοποίησή της για το αξιόλογο αποτύπωμα που αφήνει πίσω του το επετειακό για την πόλη 2020.

Εκδόθηκε το εξαιρετικό λεύκωμα με τίτλο «Κωσταντίνος Χατζόπουλος, ένας κοσμοπολίτης συγγραφέας» από τον Δήμο Αγρινίου και υπό την αιγίδα του Υπ. Πολιτισμού.

Πολύ σημαντική κρίνεται επίσης η υλοποίηση της – οφειλόμενης από δεκαετίες στον Χατζόπουλο- έκθεσης με τίτλο «Μνήμη Κ. Χατζόπουλου» στη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία θα ανοίξει για το κοινό όταν επιτρέψουν οι συνθήκες. Μακάρι να βρει και μόνιμο χώρο φιλοξενίας στην πόλη.

Επιπλέον, η παρουσίαση του ντοκυμαντέρ του Χ. Μαγκλίνη «Αθέατη Διαδρομή: Αναζητώντας τον Κωσταντίνο Χατζόπουλο» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, μεταξύ άλλων δράσεών του, έρχεται να πλαισιώσει τις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες

Η χαρά και η ικανοποίησή μας ενισχύεται από το γεγονός ότι η ΔΡΩ συνέβαλε στην προσπάθεια της πόλης μας να αναδείξει το σημαντικότερο -ίσως- πνευματικό τέκνο του Αγρινίου, αλλά και από το γεγονός ότι όλοι οι τοπικοί φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνεργάστηκαν με σύμπνοια για το Έτος Χατζόπουλου. Ευχόμαστε η τόσο θετική εμπειρία από αυτή τη συνεργασία όλων και τα αξιόλογα αποτελέσματα της συλλογικής προσπάθειας να γίνουν η αφετηρία για τα επόμενα ωραία και σημαντικά!  

Καλή χρονιά!

ΔΡΩ-Κίνηση Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία