Δημοτική πινακοθήκη Αγρινίου


Η είσοδος της Πινακοθήκης (φωτο από την ιστοσελίδα της πινακοθήκης )

Η δημοτική πινακοθήκη Αγρινίου στεγάζεται στο χώρο της πρώην Τράπεζας Ελλάδος. Με τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου γίνεται επανάχρηση με τον καλύτερο τρόπο της άλλοτε κατοικίας του Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος της Τράπεζας.

Το κτίριο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Αγρινίου μαζί με το κατάστημα της Τράπεζας Ελλάδος και από το 2013, με τις κατάλληλες εργασίες εσωτερικής διαμόρφωσης, στεγάζει τις δράσεις της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου.

Ο Χρήστος Γαρουφλής, ζωγράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής της πινακοθήκης σημειώνει:

«Το σχολειό για να μάθουμε να εκτιμούμε τα έργα της τέχνης, είναι τα άλλα έργα της τέχνης και τίποτε άλλο…». Με αυτή τη σκέψη του Γιώργου Σεφέρη σαν οδηγό ξεκινήσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι γιατί πιστεύουμε ότι τα έργα οφείλουν να επικοινωνούν με τον κόσμο.
Ήταν προς το τέλος του 2013 τότε που η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου άνοιξε πανιά. Αψηφώντας τη φουρτούνα της κρίσης τολμήσαμε, διαισθανθήκαμε ότι μας δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουμε – σε εποχές οικονομικών ελλειμμάτων – το δικό μας πολιτισμικό πλεόνασμα. Να γίνουν οι δυσκολίες αφορμή για την προσωπική μας υπέρβαση.

Σ’ αυτό το ταξίδι της τέχνης είστε όλοι προσκεκλημένοι γιατί όλοι έχουμε ανάγκη το χρώμα που δίνει φως στα γκρίζα αδιέξοδα γαληνεύοντας τη ψυχή μας. Γιατί οι λύσεις δεν βρίσκονται έξω, υπάρχουν μέσα μας. Μέσα μας υπάρχει και διαμορφώνεται τ’ όνειρο. Και πολιτισμός του καθενός μας είναι και τα όρια των ονείρων του.

Διεύθυνση: Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο Τηλέφωνο: 2641360316
Email: pinakothiki@agrinio.gr

‘Ωρες επισκέψεων:

Τρίτη – Σάββατο 10:00πμ – 1:30μμ και 6:00μμ – 8:30μμ
Κυριακή: 10:30 πμ – 1:30 μμ, Δευτέρα κλειστά

 

Για περιήγηση 3d στο χώρο της πινακοθήκης πατήστε εδώ: 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.