Ολοκληρώθηκε η 1η μέρα Μουσείων στο Αγρίνιο


Τρία Δημοτικά σχολεία επισκέφτηκαν σήμερα 16 Μαΐου το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019 . 

Πρόκειται για το 1ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου που συμμετείχαν με δύο τμήματα το κάθε ένα και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιτωλικού με τις έξι τάξεις του σχολείου τους. 

Οι μαθητές ενθουσιασμένοι συμμετείχαν στη δράση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος σε συνεργασία με την ΔΡΩ και το Δήμο Αγρινίου, «το Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου ως κόμβος πολιτισμού: ένα ταξίδι στο χρόνο» που ήταν το θέμα του Εκπαιδευτικού εργαστηρίου σχεδίου και χρώματος στον προαύλιο χώρο του μουσείου, με συντονίστρια, το μέλος της ΔΡΩ, Βίκυ Μίχου, εικαστικό. 

Πριν από το εργαστήρι έγινε εκπαιδευτική ξενάγηση στα μουσειακά εκθέματα από την υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος, Δήμητρα Γαβρίνα, μουσειοπαιδαγωγό. 

Οι δράσεις θα συνεχιστούν και αύριο με σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 με ξενάγηση για το ευρύ κοινό, με ελεύθερη είσοδο, από τον αρχαιολόγο Γ. Σταμάτη.

 

Οι φωτογραφίες από την εκδήλωση είναι από το μέλος της ΔΡΩ Κατερίνα Μαστρογιάννη!