Παρουσία της ομάδας Δρω στην Αρχαιολογική εταιρεία


Πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στέρεας Ελλάδας  για το νέο έτος, στην οποία παρευρέθηκαν ο κύριος Σελιμάς Γιάννης, Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και η κυρία Πυρπύλη Σπυριδούλα, Μέλος της Κίνησης Πολιτών Αιτωλοακαρνανίας Δρω, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Εταιρείας κ. Νίκου Σκιαδά.

Ο κ. Σελιμάς , Περιβαλλοντολόγος-Μ.Sc Οικονομικής & Περιφερειακής Αναπτυξης, ανέπτυξε το θέμα της δημιουργικής διεκδίκησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της δημιουργίας μιας Διαδρομής Φύσης & Πολιτισμού σε συνεργασία του ΦΔ/ΛΜ με το Σωματείο ” Διάζωμα” ικανή να προσφέρει στην περιοχή ένα πρότυπο ήπιας τουριστικής ανάπτυξης, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού, δηλαδή τον πολιτισμό των αρχαίων θεάτρων και τις προστατευόμενες περιοχές Natura, Ραμσαρ, Εθνικά Πάρκα.

Στην συνέχεια η κ. Πυρπύλη , Φιλόλογος- Μουσειολόγος , εκ μέρους της κίνησης πολιτών ΔΡΩ ζήτησε την στήριξη της Εταιρείας σ αυτήν την πρωτοβουλία σημειώνοντας πως πρέπει να ξεπεράσουμε το αναπτυξιακό βάλτωμα του νομού και να επιδιώξουμε την πολιτιστική και περιβαλλοντική αξιοποίηση του τόπου μας.

Ο κ. Σελιμάς Γιάννης

Η κ. Πυρπύλη Σπυριδούλα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.