Η ΔΡΩ στο σεμινάριο του ΚΠΕ και Πανεπιστημίου


Η Κίνηση Πολιτών «ΔΡΩ» την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 παραβρέθηκε στο διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, με θέμα: «Διαχείριση και ανάδειξη του πολιτισμικού περιβάλλοντος-Σύγχρονες προσεγγίσεις- Αειφορία», που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου σε συνεργασία με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η έναρξη δόθηκε με το καλωσόρισμα εκπροσώπων του Κ.Π.Ε. Θέρμου και την παρουσίαση των στόχων και του πλαισίου του σεμιναρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γιάννης Σελιμάς, Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου με σύντομη παρουσίαση της «Πολιτιστικής Διαδρομής Φύσης και Πολιτισμού της Αιτωλοακαρνανίας».

Ακολούθησε από μέλη της «ΔΡΩ-Κίνησης Πολιτών για την Αιτωλοακαρνανία» παρουσίαση της παρούσας δράσης της Κίνησης, καθώς και παρουσίαση της αιτιολογίας στήριξης της Πρότασης της «Πολιτιστικής Διαδρομής» που προτείνει το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εξαιρετικές εισηγήσεις από τους κ. Καραντάλη Ν.  και Καράνη Ε. σχετικά με τα Εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Π.Ε. Θέρμου, ενώ την ημερίδα ολοκλήρωσαν οι παρουσιάσεις καθηγητών του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αναλυτικότερα, οι τελευταίες αφορούσαν την Αναπαράσταση και Τεκμηρίωση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω Νέων Τεχνολογιών (Αν. Καθηγητής Στυλιαράς Γ.), τον τρόπο που Μνημεία και Μουσεία τίθενται στην υπηρεσία της σχολικής κοινότητας (Επ. Καθηγήτρια Πάντζου Ν.) και τέλος, τον ρόλο των Καθηγητών στη διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας μέσω της τεχνολογίας σε νέους (Επ. Καθηγητής Ζαφειρόπουλος Χ.

Η Συντονιστική Επιτροπή της «ΔΡΩ» συγχαίρει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου για την άρτια διοργάνωση του σεμιναρίου, ευχαριστεί για τη φιλοξενία στον χώρο του και δηλώνει τη στήριξή της σε αντίστοιχες εποικοδομητικές πρωτοβουλίες του.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.